Cindy Coenen: “Ik heb eindelijk weer mijn leven terug”

Video afspelen

Deel deze ervaring

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email


Leven met een Hernia

Eerste Hernia-operatie: Een Tijdelijke Opluchting

Vijf jaar geleden werd Cindy voor de eerste keer geopereerd aan een hernia in haar lage rug. Dit had even effect maar langzaam sluimerden de klachten er weer in.

“Mijn passie, handballen, heb ik na deze operatie moeten opgeven. Het ging gewoon niet meer. Een jaar geleden kwamen de klachten in alle hevigheid weer terug en, tegen al mijn principes in, kwam er nu toch medicatie aan te pas. Via de pijnpoli werd driemaal een zenuwblokkade gezet.”

Terugkerende Herniaklachten

Na een nieuwe operatie in oktober 2018 bleven de herniaklachten van Cindy aanhouden. Cindy: “Dit haalde wel de scherpe kantjes ervan af maar had niet het resultaat wat ik gehoopt had. Moedeloos werd ik ervan en langzaam ging ik geloven dat dit de rest van mijn leven was. Met een flinke dosis aan allerlei medicatie en een rug die mijn hele dag beïnvloedde. Bij alles wat ik deed had ik pijn en daarnaast sliep ik heel slecht.”

Impact op Leven en Gezin

De herniaklachten hadden een significante impact op Cindy’s gezin, werk en sociale leven. Zelfs simpele activiteiten zoals wandelen met haar jachthond werden een uitdaging, waardoor ze zich door elke dag moest worstelen. “Het wandelen met Aya, onze jachthond, ging nauwelijks nog. Op een gegeven moment had ik eigenlijk nergens meer zin in, ik worstelde me door de dag heen.”

Een Keerpunt: Het Rughuis

“Bij toeval, via Facebook, las ik een stukje over Het Rughuis en dacht oke wat heb ik te verliezen. Ik heb een mail gestuurd en werd hierop terug gebeld en heb mijn verhaal gedaan. Het was toen nog iets te recent na de herniaoperatie maar eind december 2018 mocht ik met het 22 weken durende traject starten.”

“En dit is de beste keus van mijn leven geweest. Samen met een super team van behandelaren (fysiotherapeut, psycholoog PS, psycholoog CGT, psycholoog DDE en regiebehandelaar) heb ik geleerd om op alle fronten de regie weer zelf in handen te nemen.”

“Het was een intensief en soms confronterend traject maar het team heeft me hierin heel goed begeleid en ondersteund. Ik had binnen Het Rughuis echt het idee dat ik een individu was en niet dat ik een standaard traject diende af te draaien, echt een traject op maat!”

“En wat ben ik trots op waar ik nu sta. Volledig medicatievrij, drie keer per week ben ik in de sportschool te vinden, ik loop makkelijk 10 tot 15 km op een dag met Aya, ik heb nu een gezond gewicht en ik voel me fit. Maar het allerbelangrijkste, ik heb weer plezier in het leven.”

Terugkeer naar Vitaliteit

“Ik geniet van de kleine dingen zoals mijn gezin, een mooie zonnige dag, een leuk liedje op de radio, noem maar op. Vanuit mijn omgeving krijg ik regelmatig te horen: ‘Cindy, je straalt weer’! En zo voel ik het ook. Dankzij Het Rughuis denk ik weer in mogelijkheden en niet in beperkingen en dan blijkt maar weer dat je zoveel meer kunt dan dat je van te voren had kunnen denken. Rughuis, nogmaals super bedankt, dankzij jullie heb ik mijn leven terug!”

Deel deze ervaring

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Lees onafhankelijke waarderingen van cliënten

Op Zorgkaart Nederland waarderen cliënten Het Rughuis anoniem en onafhankelijk. Zorgkaart Nederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.