Cliëntervaringen

De ervaring van Bram Veltman: “Je krijgt weer de regie in handen.”

Deel deze ervaring

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Bram kwam naar aanleiding van zijn rugklachten bij Het Rughuis terecht. Hier kwam hij tot inzicht dat er veel meer bij kwam kijken dan alleen pijn.

Ik heb eigenlijk vrijwel mijn hele leven min of meer problemen met mijn rug. Ik heb hernia operaties ondergaan en behandelingen op de pijnpoli gehad. Inmiddels wist ik de weg naar de poli om geopereerd te worden of een prik in mijn rug te krijgen wel te vinden. Een verpleegster op de pijnpoli van Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen vertelde mij kort over Het Rughuis.

Na mijn meest recente dieptepunt besloot ik om de website eens te bekijken. Na het lezen van de informatie wist ik meteen dat de behandeling bij Het Rughuis precies bood wat ik nodig had. Ik besloot een andere weg te bewandelen en heb aan mijn huisarts om een doorverwijzing gevraagd.

Veel inzichten gekregen

Ik ging voor mijn chronische rugklachten naar Het Rughuis maar de aanpak bleek veel breder te zijn dan ik ooit had durven denken. Ik wist wel dat ik sommige dingen verkeerd aanpakte, maar ik kon mijn vinger er niet opleggen wat ik precies anders kon doen. Ik behandelde mijn lichaam als een stuk gereedschap. Het moest gewoon functioneren en ik kon het niet accepteren als het niet deed wat ik wilde of verwachtte.

De inzichten die ik over mijzelf kreeg tijdens de behandelingen waren ontzettend waardevol. Ik heb mijn valkuilen en triggers leren kennen en geleerd hoe ik met bepaalde situaties moet omgaan. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het een levenservaring is geweest. Je krijgt weer de regie in eigen handen.

Ik heb geleerd mijn eigen behandelaar te zijn

Het was een intensief behandeltraject waar ik mij 100% voor heb ingezet en ontzettend veel voor heb teruggekregen. Ik heb mijzelf beter leren kennen en dan heb ik het vooral over hoe alles met elkaar in verband staat. Zonder zweverig te doen kan ik wel zeggen dat je lichaam en geest een geheel vormen. Je pijn is niet iets losstaand of afgebakend iets, maar je geest speelt hierin een grote rol. Hoe je bepaalde situaties aanpakt, hoe je over dingen denkt en wat je hebt meegemaakt kan hierin een onnodige last zijn.

Ik voel mij in het geheel veel gelukkiger. Ik weet nu wat ik graag wel en niet wil, weet wat ik belangrijk vind en hoe ik toekomstige situaties kan aanpakken. Uiteindelijk krijg je bij Het Rughuis geleerd om je eigen behandelaar te worden.

Pijn is een veel breder begrip dan alleen maar een “defect aan je lichaam”. Luister naar wat je lichaam je wil zeggen. Ik zou iedereen adviseren om met Het Rughuis in gesprek te gaan om te kijken wat er voor jou mogelijk is. Ze kunnen echt veel voor je betekenen.

Deel deze ervaring

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Lees onafhankelijke waarderingen van cliënten

Op Zorgkaart Nederland waarderen cliënten Het Rughuis anoniem en onafhankelijk. Zorgkaart Nederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.