Het Rughuis Gelderland neemt deel in pilot Centraal Toeleidingspunt Arnhem en Nijmegen

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Vanaf vandaag neemt Het Rughuis Gelderland deel aan een veelbelovende pilot van het Centraal Toeleidingspunt (CTP) Arnhem en Nijmegen. Dat is de centrale plek waarmee verwijzende partijen door samenwerking gerichter en sneller hulp kunnen bieden aan hun patiënten.

Tijdens de pilotperiode van drie maanden toetst het Centraal Toeleidingspunt of zij in positieve zin bijdraagt aan het vinden van een passend aanbod (met de kortste wachttijd) voor patiënten binnen en/of buiten de GGZ.

De 20 deelnemende huisartsenpraktijken zullen al hun patiënten met een GGZ verwijzing (met uitzondering van crisissituaties) naar het CTP doorzetten.

Het Rughuis heeft mede door haar recent uitgebreide zorgaanbod een goede reputatie als het gaat om passende en doelmatige zorg. Door onze korte wachttijden passen wij uitstekend als aanbieder van specialistische GGZ in deze pilot.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit initiatief en samenwerkingsverband de verwijzer ontzorgt en ondersteund in een passende verwijzing naar de (S)GGZ, en zijn trots om van dit samenwerkingsverband deel uit te mogen maken.

Betrokken partijen
Onder meer: Onze HuisartsenNEO HuisartsenzorgPro PersonaHSK Groepneurocare groupIxta NoaIrisZorgMentaal BeterMax Ernst GGZRijnstatePsyQRadboudumcCanisius Wilhelmina ZiekenhuisLeo Kannerhuis Pluryni-psyDokter BosmanPlushome MenzisCoöperatie VGZGemeente ArnhemGemeente Nijmegen, GGZpraktijk, YouzBee-ImproveROS Robuust en Proscoop.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Over de auteur

Het Rughuis

Het Rughuis

Wanneer je langdurig deze klachten ervaart kun je je belemmerd voelen in je gewone dagelijkse activiteiten. Dit kan ook effect hebben op hoe je je voelt. Onze missie is “een gezonde geest in een gezond lichaam”. We helpen je vanuit de visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. Daarom bieden wij je een andere aanpak door fysiek én mentaal jouw klachten te lijf te gaan in een innovatief, intensief en wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma van 17 weken.