De behandeling bij Het Rughuis wordt volledig vergoed

Alle behandelingen binnen het behandelprogramma van Het Rughuis worden uitgevoerd door erkende vakspecialisten en gespecialiseerde zorgverleners.

Het Rughuis is een Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) zorgverlener. Dit betekent dat de kosten van onze behandelingen deels worden vergoed uit het basispakket van bijna elke ziektekostenpolis. Het Rughuis betaalt het overige deel dat niet wordt vergoed. Daarmee is de behandeling voor jou kosteloos. Wel dien je rekening te houden met je eigen risico (voor zover je dat nog niet hebt verbruikt).

Indien je verzekerd bent bij Zorg en Zekerheid, DSW, ASR, Stad Holland of EUCARE geldt er een machtiging procedure. Dit betekent dat je een andere aanmeld- en intakeprocedure volgt. Voor je kunt starten met de behandeling moet de zorgverzekeraar jouw behandeling goedkeuren.

Eigen risico zorgverzekering

Dit jaar is het eigen risico 385 euro, tenzij je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar. Je betaalt zelf het afgesproken eigen risico, je zorgverzekeraar en Het Rughuis vergoeden de overige kosten. Als je ook andere zorgkosten maakt en daarvoor al het eigen risico hebt betaald, dan betaal je over de behandeling bij ons geen of minder eigen risico.

Heb je vragen over het eigen risico? Of maak je je zorgen over de betaling van het eigen risico? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Zie ook: meer informatie over het eigen risico op de website van de rijksoverheid.

Ontdek of Het Rughuis bij jou past

We informeren je graag persoonlijk op de vestiging over ons behandelprogramma.