Samen werken aan herstel

Samen met jou gaan we werken aan een sterker lichaam en leer je grenzen stellen, rust te pakken, om te gaan met de pijn en je energie te verdelen. Alles voor een betere kwaliteit van leven.

Al vanaf de intake kijkt een vast behandelteam naar alle aspecten die langdurige pijnklachten beïnvloeden: de pijn, de psychologie daaromheen, beweging, gedrag en lichaamshouding.

De behandelaren werken nauw met je samen aan dezelfde behandeldoelen. Deze heb je samen met hen bepaald in een behandelplan op jouw maat. Het is toegespitst op jouw persoonlijkheid, je mogelijkheden en wat ‘herstel’ voor jou betekent. Alles voor een betere kwaliteit van leven.

Het behandeltraject

Stap 1

Een eerste kennismaking

In een vrijblijvend gesprek maken we eerst kennis. Wij horen graag jouw verhaal en vertellen je hoe Het Rughuis en onze behandelmethode werkt.

Stap 2

Aanmelding

Voor een behandeling bij Het Rughuis heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts. Zodra we de verwijzing hebben ontvangen nemen wij contact met je op en ontvang je een uitnodiging voor een intake.

Ben je al via een verwijzing bij ons terecht gekomen? Dan sla je deze stap over.

Stap 3

Intake

Wij vinden het belangrijk om een duidelijk en compleet beeld te krijgen van jouw problematiek en klachten. Daarom voer je tijdens de intake meerdere gesprekken met verschillende behandelaren.

Stap 4

Zorgafstemming

Na de intake overleggen onze behandelaren over jouw problematiek en klachten. De bevindingen hierover bespreken we met je tijdens het zorgafstemmingsgesprek. Hierin hoor je of je kunt starten bij Het Rughuis of dat onze behandelingen juist niet bij jouw klachten passen.

Stap 5

Behandeling

Aan de slag! Je volgt het intensieve behandelprogramma van 17 modules van elk een week. Gemiddeld heb je drie afspraken per week met je vaste behandelteam. De behandelingen zijn een combinatie van online oefeningen en face-to-face-therapie. Jij bent betrokken bij het opstellen van jouw behandelplan en samen bepalen we duidelijke doelen. Deze zullen we tijdens de behandeling evalueren.

Stap 6

Duurzaamheid Controle Programma (DCP)

Het jaar na je behandeling doen we er alles aan om terugval te voorkomen. Je krijgt handvatten aangereikt die je in staat stellen je behaalde resultaten te behouden en jezelf door te blijven ontwikkelen. Hoewel het aantal afspraken minder wordt, blijven we in contact.

Lees onafhankelijke waarderingen van cliënten

Op Zorgkaart Nederland waarderen cliënten Het Rughuis anoniem en onafhankelijk. Zorgkaart Nederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Ontdek of Het Rughuis bij jou past

We informeren je graag persoonlijk op de vestiging over ons behandelprogramma.